Resveratrol – Zalety

Sie 11

Naukowcy twierdzą, że Resveratrol jest kluczowym składnikiem zdrowego stylu życia. Unikalność tej substancji udowadnia nie tylko działanie w zapobieganiu chorobom, ale i możliwość całkowitego wyleczenia.

Resveratrol może dużo zdziałać m.in. w:

  1. Zapobieganiu chorobom serca

Choroby serca to jedna z głównych przyczyn zgonów na świecie. Naukowcy stwierdzają, że Resveratrol przyczynia się do poprawy wydajności układu krążenia. Właściwości przeciwutleniające Reservatrolu mogą pomóc w utrzymaniu dopływu tlenu do serca zapobiegając przy tym osadzaniu się płytki miażdżycowej w tętnicach i zwężeniu naczyń krwionośnych.

  1. Gubieniu wagi

Z otyłością w obecnych czasach walczy z roku na rok coraz więcej osób. Jedną z reakcji organizmu na Resveratrol jest rozbicie zgromadzonego tłuszczu i zwiększenie poziomu energii.  Dodając Resveratrol do zdrowego odżywiania  wesprzemy nasz plan odchudzania.

  1. Cukrzycy

Prowadzone badania pokazują, że Resveratrol może wpływać na aktywność enzymów, które uczestniczą w regulacji stężenia cukru we krwi. Resveratrol normalizuje także poziom enzymów w wątrobie i w tkankach nerek, które zostały obniżone w wyniku cukrzycy.

  1. Chorobie nerek

Komórki, które ulegają wyczerpaniu powodują, że produkcja enzymów zamiera.  Powoduje to niewydolność nerek, niedokrwienie, a także uszkodzenia tkanek w nerkach. W wyniku prowadzonych badań naukowcy uznają, że Resveratrol jest pomocny w produkcji enzymów i profilaktyce chorób nerek.

  1. Zapaleniu trzustki

Nadprodukcja białka może powodować choroby, takie jak zapalenie trzustki. Resveratrol swymi właściwościami pomaga w regulowaniu produkcji białka, a także zatkaniu przepływu krwi w tętnicach, co może zapobiec zapalenie trzustki.

  1. Długowieczności

Badania stwierdzają, że Resveratrol przyczynia się  do przedłużenia długości życia niektórych komórek nawet o 70%. Resveratrol posiada zdolności do ograniczenia kaloryczności, pobudzenia układu immunologicznego i zapobieganiu wielu chorobom.