OLEJEK RYCYNOWY – sposób na piękne rzęsy

Paź 11

OLEJEK RYCYNOWY – sposób na piękne rzęsy

Olej rycynowy jest naturalnym olejem roślinnym, tłoczonym z nasion rycyny. Tak powstała, surowa substancja pochodzenia roślinnego jest jedną z najbardziej trujących. Dlatego olej poddaje się obróbce termicznej, która powoduje rozkład niezwykle toksycznej toksoalbuminy.

Olej rycynowy powszechnie znany i stosowany jest jako naturalny środek na przeczyszczenie. Ma on również zastosowanie w lecznictwie, jako substancja przeciwbólowa i wspomagająca gojenie ran. Podczas masażu piersi, powoduje zwiększony napływ mleka matki. Olej rycynowy wykorzystywany jest w medycynie naturalnej jako środek wspomagający leczenie wielu schorzeń narządów wewnętrznych.

Jednak niezwykle istotnym okazał się fakt, jak olej rycynowy wpływa na kondycję włosów, paznokci i skóry. Systematycznie, długotrwale i cierpliwie stosowany powoduje nieprawdopodobne efekty. Aż trudno uwierzyć, że naturalny olej pochodzenia roślinnego, może w tak rewelacyjny sposób poprawić kondycję włosów. Olej rycynowy szczególnie często wykorzystywany jest w celu wzmocnienia rzęs i brwi. Niezwykle skutecznie pogrubia, wydłuża i rewitalizuje słabe, rzadkie i kruche rzęsy.
Olej rycynowy skuteczny jest również w przypadku łysienia, czy też łupieżu, jednak jego stosowanie może być dość kłopotliwe, gdyż obciąża włosy i znacząco natłuszcza.

Stosowanie olejku rycynowego jest wspaniałą alternatywą dla wszelkich odżywek, serum i preparatów wyprodukowanych drogą najnowszych technologii kosmetycznych. Jednak jego stosowanie wymaga cierpliwości i konsekwencji, ale tym najwytrwalszym odwdzięcza się wymarzonymi efektami.

Olejek rycynowy – www.sklepestetyka.pl/olejek-rycynowy

Leave a Reply

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *